Десислава Атанасова ще е конституционен съдия, при положение че редица решения,

...
Десислава Атанасова ще е конституционен съдия, при положение че редица решения,
Коментари Харесай

Балабанов: Причините да сезираме КС за избора на съдии са морални

Десислава Атанасова ще е парламентарен арбитър, при положение че редица решения, в които е взела участие, са били оповестени за противоконституционни. Единствената самостоятелна институция ще стане много по-зависима. Това сподели депутатът от " ИТН " Станислав Балабанов в ефира на предаването " Твоят ден " по NOVA NEWS.

" Най-вече морални са аргументите да сезираме Конституционен съд за двете кандидатури за съдии. Те няма да бъдат самостоятелни, а подставени, политически бутони. Няма да вземат сами решения. Конституционен съд се произнесе, че мандатът им е 7 години, а не 9. Ние не предложихме никого, тъй като не искахме да " изгаряме " политически добре готови фрагменти. Не желаеме и да участваме в лицемерна политика. Тези, които издигнаха претенденти, от дълго време не съблюдават закона ", разяснява Балабанов. 

По думите му президентът не би трябвало да върви на полагането на клетвата на Атанасова и Белазелков.

" Уважението на Конституционен съд беше нарушено в зародиш през Народното събрание, погазвайки всички морални критерии. Защо Радев да слуша клетвата на хора, които ще извършват политически поръчки? ", сподели още депутатът.

Той определи влизането ни в Шенген по въздух и вода като " унизително ". Според него страната ни  няма скоро да бъде призната и в еврозоната. Реалистично било това да се случи през 2027 година

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР